Min Side

Frit lejde kampagne om genbrug af elektriske produkter

Pressemeddelelse 12. november 2018

Som afslutning på kampagnen "Frit Lejde" afholdes loppemarked søndag d. 9. december kl. 11 - 14 hos Odense Renovation, Snapindvej21, 5200 Odense.

Se invitationen her

Vi har på genbrugpladsen i Assens fået rigtig mange gode effekter ind og specielt den 2. lørdag, havde vi rigtig travlt.
Vi takker mange gange for den store interresse.

 

Fynske affaldsselskaber puster liv i gammel elektronik
 

 

Selvom den gamle smartphone, computer, støvsuger eller brødrister stadig virker, ender den tit med at samle støv i skuffer og skabe – eller som elektronikaffald på genbrugsstationen. Nu vil fire fynske affaldsselskaber, Syddansk Universitet og TV2 Fyn have elektronikken ud af skuffen og ind i kredsløbet igen

Hvorfor smider vi brugbar elektronik ud og køber nyt i stedet for at genbruge? Hvad kan vi gøre for, at mere elektronik bliver genbrugt? Det er spørgsmålene i en kampagne, som fire fynske affaldsselskaber lancerer i samarbejde med Syddansk Universitet og TV2 Fyn.
Under mottoet ”frit lejde” beder kampagnen borgere i Svendborg, Odense, Faaborg-Midtfyn og Assens kommuner om at aflevere deres brugte elektronik på genbrugsstationen og samtidig bidrage til mere viden om genbrug og cirkulær økonomi ved at fortælle, hvad produktet fejler, og hvorfor de smider det ud. 
På den måde håber forskerne at blive klogere på, hvordan vi kan fremme den cirkulære økonomi.
Meget elektronik fejler ikke noget
”Vi er overraskede over, hvor meget, der smides ud, som sagtens kan bruges igen”, siger professor Henrik Wenzel fra SDU Life Cycle Engineering, der har taget initiativ vil kampagnen sammen med TV2 Fyn.
 

”Vi har lavet en lille pilotundersøgelse af det elektronik, der bliver smidt ud, og undersøgelsen viste, at meget af det enten ikke fejler noget eller kan komme til at virke igen med en reparation”.
Kampagnen foregår på genbrugsstationer i de fire kommuner to weekender i november, hvor al afleveret elektronik bliver registreret. Samtidig får man mulighed for at donere sit brugbare elektronik til en auktion i Odense i december. Overskuddet fra auktionen går til den videre forskning. 
Her kan du aflevere dit brugte elektronik
 

18. og 25. november kl. 10-16
• Vand og Affald, Genbrugsstationen Miljøvej 10, 5700 Svendborg
• Odense Renovation, Genbrugsstationen Villestofte, Rugårdsvej 275, 5210 Odense NV
• FFV, Faaborg Genbrugsstation, Mørkebjergvej 12, 5600 Faaborg


17. og 24. november kl. 10-16
• Assens Forsyning, Assens Genbrugsplads, Torø Huse Vej 15, 5610 Assens