Min Side

Nyheder

28-06-2019 - Regnvandsbassiner er ikke til badning


Assens Forsyning A/S fraråder badning og ophold i regnvandsbassiner


De seneste år har Assens Forsyning A/S etableret en del regnvandsbassiner rundt om i kommunen. Det har selskabet blandt andet for at kunne håndtere de mængder af nedbør, der forventes i fremtiden.


Men selvom bassinerne flere steder fremstår som små oaser og bidrager til rekreative formål og et grønnere bymiljø, er de ikke egnet til badning eller ophold – hverken for mennesker eller dyr.


Bakterier i vandet
”I varmen kan det være meget tillokkende med en dukkert. Vi fraråder dog både dyr og mennesker, at bade og opholde sig i bassinerne. Vi anbefaler også, at dyr ikke drikker af vandet”, fortæller projekt- og driftschef, Michael Dissing Nielsen, som tilføjer…
 

”Vandet er ikke giftigt, men kan indeholde bakterier, fordi der er tale om regnvand, som kommer fra byens veje og tage. Der kan også være ejendomme og huse, som er koblet forkert på kloaksystemet. Dermed kan spildevandet løbe ud i regnvandssystemet og ende i regnvandsbassinerne”.
 

Foruden de bakterier, vandet tager med sig på sin vej, kan regnvandsbassinerne indeholde urenheder – eksempelvis fra byens trafik og andre aktiviteter på befæstede arealer. Find derfor andre steder, at tage dig en svalende dukket, lyder opfordringen fra Assens Forsyning A/S.
 

Fakta

  • Assens Forsyning er informeret om, at der i enkelte tilfælde er set personer, som bader og opholder sig i selskabets regnvandsbassiner
  • Assens Forsyning A/S har bestilt og opsætter snarest muligt skilte, som fraråder badning og ophold i selskabets regnvandsbassiner
     

Yderligere oplysninger
- hos projekt- og driftschef, Michael Dissing Nielsen, tlf. 2921 1667 eller mdn@assensforsyning.dkAssens Forsyning A/S fraråder badning og ophold i selskabets regnvandsbassiner – ikke fordi vandet er giftigt, men fordi det kan indeholde diverse bakterier og derfor kun bør nydes med øjet (Foto: Assens Forsyning A/S).