Vandets hemmeligheder – DR2-temaudsendelse med vand fra Assens

Assens Forsyning A/S og Assens Vandværk var blandt deltagerne, da DR2 sendte en temaudsendelse om vand, hvor to smagsdommere udpegede det mest velsmagende danske drikkevand.
Endnu engang er landets mest velsmagende drikkevand fundet. Og endnu engang kan det konstateres, at der i Danmark generelt er meget velsmagende vand over hele landet – heriblandt også i Assens. Foto: Colourbox.

Dansk Vand Prix

Det blev ikke til en top 3-placering, da Vand Grand Prix (VGP 2019) blev afgjort i en DR2-temaudsendelse, 21. december 2019.
 
Assens Forsyning A/S deltog ellers med vand fra Assens Vandværk, og selvom der var stor ros fra de to smagsdommeren Lars Spring fra restaurant MA og Frederik Czapnik fra restaurant NIMB til alle indsendte vandprøver, var det i sidste ende vandet fra Bornholm, der løb med hæderen som det mest velsmagende blandt det velsmagende danske drikkevand.
 
”En topplacering havde naturligvis være helt fantastisk. For os er det dog en stor ære og fornøjelse blot at være med og dermed skabe opmærksomhed omkring den gode smag og gode kvalitet, dansk drikkevand generelt har. Samtidig håber vi, at en konkurrence som denne kan være med til at skærpe interessen for postevand direkte fra vandhanen, der kun koster en brøkdel af, hvad en flaske kildevand koster samtidig med, at det købte vand har et væsentligt større miljøaftryk, end vand direkte fra hanen,” fortæller teamleder hos Assens Forsyning A/S, Anne Lyndorff Hovmøller.
 
I udsendelse blev kun de tre mest velsmagende vande placeret. Vandet fra Assens Vandværk fik dermed en delt placering som nummer 4-29. 
 
Temaudsendelse om Vandets hemmeligheder kan ses på DR TV
 
Læs også pressemeddelelsen ”Drikkevand fra Assens med i kampen om at være landets mest velsmagende”.