Assens Vandværk

Topmoderne vandværk med nyeste forsyningsteknologi sikrer rent drikkevand til borgerne i Assens og omegn

Rettigheder Assens Forsyning A/S 2024

To vandværker i ét

Assens Vandværk henter sit vand fra to indvindingsområder ved Lundager og Ebberup. Indenfor er vandværket konstrueret med to parallelle behandlingslinjer til råvandet. Hver linje består af forfilter, efterfilter og rentvandstanke. De to adskilte systemer sikrer, at hvis der opstår et problem på den ene linje, kan den anden linje tage over. To vandværker under ét tag. Efter slutfiltrering pumpes drikkevandet ud i to selvstændige linjer til den store forsyningsring i Assens by, og videre til højdebeholderen på hjørnet af Kroagervej og Nørre Allé. Dermed har hele byen en løsning, der sikrer rent og velsmagende drikkevand af høj kvalitet mange år ud i fremtiden. Det samme gælder borgerne på Baagø, der får deres drikkevand gennem en vandledning på bunden af Lillebælt.

Digitale vandmålere spotter lækage hos kunderne

Assens Vandværk har installeret digitale vandmålere hos alle kunder. Bemærk, det er kun ejendommens ejer som har adgang til at se aflæsningerne på den digitale vandmåler. Målerne sikrer automatisk aflæsning af vandforbruget samtidigt med at vandværket kan opdage potentielle lækager hos de enkelte kunder. Det kan reducere vandskader, ekstraregninger og bidrager til at beskytte vores ressourcer. 
Du skal være opmærksom på, at det ALTID er kundens eget ansvar at holde øje med vandforbruget.

Moderne bygning åbner sig for offentligheden 

Assens Vandværk har en minimalistisk moderne udformning, der signalerer renhed og hygiejne. Bygningen åbner sig samtidigt for offentligheden med de store facadevinduer mod vest, hvor interesserede kan kigge ind på det flotte ubemandede procesanlæg, der styres og overvåges fra kontrolcentret i Forsyningsparken.

Se vandværket indefra

Rundvisning for uddannelsesinstitutioner, foreninger og større grupper kan bookes her.

Har du lyst til at se Assens Vandværk indefra..?

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os