Aarup gør klar til grøn fremtid

Vi begynder separatkloakering i Aarup i 2024

Flere steder i Assens Kommune er separatkloakering allerede i fuld gang. I 2024 er turen kommet til Aarup, hvor Assens Forsyning tager første spadestik til at få adskilt spildevand og regnvand lige efter nytår. Opdelingen af kloakken udføres i fire etaper, der hver varer 18 måneder. Vi forventer at være færdige i løbet af 2027.

Se de fire etaper på interaktivt kort 

Status april 2024

Gravearbejdet til regnvandsbasssin ved Mosevej er påbegyndt, og står på fra midt april til midt juli 2024.
Trafikale gener i forbindelse med arbejdet vil være minimalt.

Herunder kan du finde svar på, hvordan etableringen af separatklokering kommer til at forløbe i Aarup. I menuen til højre kan du læse mere om separatklokakering generelt og om, hvad du selv skal gøre.

Separatkloakering - hvad og hvorfor?

Separatkloakering betyder, at der etableres et separat kloakrør til regnvand, sådan at regnvand og spildevand udledes i hver sit kloakrør.

Når vi deler regnvand og spildevand, giver det en gevinst for miljøet og vores dyreliv. Samtidigt forebygger vi oversvømmelser af bl.a. kældre i Aarup og omegn. 

Læs mere om separatkloakering

Hvornår begynder gravearbejdet?

Vi forventer at gravearbejdet i forbindelse med adskillelsen af spildevand og regnvand begynder først i 2024. Herefter vil arbejdet forløbe i fire etaper, der hver varer 18 måneder. Vi forventer at være helt færdige i løbet af 2027.

 

Hvor graver I?

Separatkloakeringen i Aarup er planlagt til at forløbe i 4 etaper og omfatter hele byen.
 

Se på kortet, hvornår vi graver i dit område

Hvor lang tid varer gravearbejdet?

Vores gravearbejde foran dit hus tager ofte 3-4 uger. Nogle gange bliver vi hurtigere færdig, men venter med at lægge asfalt. Vi vil melde den konkrete tidsplan ud, inden vi starter op.

Hvordan reguleres trafikken?

Projekterne i Aarup vil i perioder lokalt påvirke trafik og adgangsforhold. Det vil derfor blive nødvendigt at foretage en række ændringer med spærring og ensretning af trafikken.

Grave- og asfaltarbejde koordineres i tæt samarbejde mellem Assens Kommune, Assens Fjernvarme og Assens Forsyning for at sikre bedst mulig afvikling af trafik og adgangsforhold i Aarup og omegn.

Hold øje med aktuelt vejarbejde på Assens Kommunes hjemmeside.

Kommer der ny asfalt på?

I forbindelse med de to store graveprojekter, hhv. fjernvarme og separatkloakering, benytter vi lejligheden til at lægge ny asfalt og forbedre infrastrukturen i Aarup by.

De steder, hvor der skal asfalteres midlertidigt mellem to gravearbejder, bliver der lagt en billigere asfalt indtil gravearbejdet er færdigt, og der kan etableres en endelig asfaltbelægning med stor slidstyrke og kørekvalitet

Lægges de nye kloakrør samtidig med fjernvarmerørene?

Nej, det er desværre ikke muligt. 

I 2022 begyndte Assens Fjernvarme udrulningen af fjernvarme i Aarup fremskyndet af energikrisen. Det kan derfor synes oplagt at kombinere de to projekter.

I den indledende planlægning har Assens Fjernvarme og Assens Forsyning undersøgt muligheden for at nedgrave fjernvarme og kloak samtidigt. Det har desværre vist sig ikke at være praktisk muligt, da kloakrør skal lægges væsentlig dybere og kræver mere kompliceret gravearbejde end fjernvarmerørene, som kan lægget meget hurtigere. Dermed vil fjernvarmerørene hele tiden ”overhale” kloakrørene. 

Se filmen om, hvorfor fjernvarme og kloakrør ikke kan lægges samtidigt.

Hvem er entreprenør på projektet?

Etablering af regnvandsbassin ved Mosevej: Marius Pedersen.

Entreprenøren for resten af projektet kendes først midt juni 2024.

Hvordan kommer jeg hen til mit hus?

Har du specielle forhold, vi skal tage hensyn til, som fx en kørestol, må du meget gerne sige det til vores projektleder. Så kan vi planlægge efter det og tage hensyn.

Hvorfor tager I billeder af mit hus?

Før vi går igang med gravearbejdet, tager vi et billede af dit hus. Det gør vi, fordi vi tidligere har oplevet problemer i forbindelse med kloakprojekter, hvor der opstår tvivl om, hvorvidt en skade fx i murværket opstod før eller efter vores gravearbejde. 

For at undgå tvivl og beskyldninger fotograferer vi alle husene på vejen med højtopløselige kameraer for at dokumentere eventuelle sætningsskader på forhånd. Så kan vi ved tvivlstilfælde zoome ind på murværket eller vinduet og konstatere, om skaden er sket før eller efter vores gravearbejde.

Hvor får jeg mere information?

Alle som får gravearbejde helt tæt på, vil løbende blive orienteret med fysiske breve samt have mulighed for at holde sig opdateret via sms-service, Facebook og hjemmeside

Berørte borgere vil også gadevis blive inviteret til "skurvognsmøder" med forsyningen og entreprenøren, hvor man kan få en snak om projektet og stille spørgsmål i forbindelse med de forskellige etapeopstarter. Assens Forsyning giver kaffen og lidt kage.  

SMS ordning

Tilmeld dig vores gratis sms-ordning, så holder vi dig ajour med projektstatus.

Både fjernvarme og kloak

I Aarup skal der både etableres fjernvarme og separatkloakering i løbet af de kommende år. De to projekter vil køre hver for sig, da det ikke er hensigtsmæssigt at grave begge rør på samme tid. 

Se mere i denne video

Kontakt

Ved spørgsmål kan du kontakte:

Assens Forsyning A/S
Tlf. 6344 9000
post@assensforsyning.dk 
Se åbningstider i kundecenter

eller

Anders Fjeldaggard
Tlf: 6344 9026
afj@assensforsyning.dk