VANDløb i Forsyningsparken

VANDløb i Forsyningsparken

Børnelatter og fokus på drikkevand i Forsyningsparken Skolebørnene var med på legen, trods regn og kulde, da Assens Vandværk inviterede kommunens 3., 4. og 5. klasser til VANDløb fredag den 22. marts. Anledning var forsyningens markering af FN’s Vandets Dag med fokus på lige adgang til rent drikkevand globalt.

På turen rundt om Forsyningsparken skulle elever og lærere quizze sig igennem 6 aktivitetsposter, der alle handlede om vand. På ruten fik børnene mulighed for at få et praktisk perspektiv på de mange globale vandudfordringer bragt ned i børnehøjde.

Det var Assens Forsynings gæve vandværksfolk, der tog imod eleverne på de forskellige poster, hvor børnene blandt kunne smage på råvand, høre om vandets kredsløb og hvordan byens vandværk fungerer, samt se hvor lidt ferskvand kloden egentlig har til rådighed, og hvor ulige jordens drikkevandsressourcer er fordelt mellem nord og syd.

Børnene fik også lejlighed til med egne øjne at stifte bekendtskab med et gammeldags lokum, samt se en lille udstilling, hvor forsyningen viste hvor meget lort, pis og toiletpapir et menneske producerer på et år.